De interieurtrends van 2022

Elk jaar duiken er interieurtrends op, sommige blijvend, andere snel overdreven. Naarmate we verder een nieuw jaar ingaan, zijn er bepaalde ontwerpkeuzes die u kunt maken om het huidige wereldwijde sentiment te distilleren en uw ruimte vooruit te stuwen.

Voor 2022-interieurs willen we comfort en ziel. Het zijn een paar zware jaren geweest, dus trends die onze huizen warm, uitnodigend en persoonlijk doen aanvoelen, dat staan ​​op het menu.

Als je je afvraagt ​​hoe je je huis in het nu kunt brengen, zijn dit enkele swaps om een ​​paar vermoeide interieurtrends voor 2021 te transformeren. Bekijk hier de Nieuwemeubels kortingscodes.

Grijze keukens

De super populaire (en veilige) grijze keuken heeft zijn tijd in de zon gehad. Tonaal is niet waar het is voor 2022. Zelfs witte keukens zijn dit jaar niet groot, hoewel ze een blijvende klassieker zijn.

Keukens zijn al prachtige ruimtes om texturen te mixen, maar voeg wat andere kleurtinten toe om je ruimte tot leven te brengen. We gaan richting warmere, kleurrijke keukens en zien keuzes als blauw en groen de chat binnenkomen.

Maximalisme en personalisatie

‘Meer is meer’ is de strijdkreet van een maximalist en deze trend bouwt al maanden op stoom. Het is overal op TikTok te vinden en zelfs AirBnB ontdekte dat meer dan 35.000 vermeldingen maximalist-gerelateerde zoekwoorden vermelden.

Het ethos is gecentreerd rond het vullen van onze ruimtes met de dingen waar we van houden, dingen die ‘ons’ voelen. Personalisatie is enorm, kleuren en patronen zijn expressief (en kunnen botsen) en er is een neiging naar vintage en eclectisch. Natuurlijk kan maximalistisch design modern zijn met de juiste touch.

Traditioneel design

De dagen van het volproppen van onze huizen met alles halverwege de eeuw zijn voorbij. Bepaalde stukken zijn mooi bij het mixen van decorstijlen, maar we zien een trend naar meer traditioneel.

Traditioneel meubilair en decor bevat een beetje meer detail en interesse. Deze trend lijkt een rebellie te zijn tegen voorheen populaire strakke, minimalistische meubelstijlen. Onze tip is om traditionele meubels te mixen met moderne stukken voor een meer eclectische en eigentijdse uitstraling.

Curven. Uitsluitend scherpe lijnen

Voor zowel de lichaams positiviteit als het interieurdesign zijn rondingen in – en hebben ze het grootste deel van 2021 doorgemaakt. Maar ze zijn zo geliefd en indicatief voor onze voelbare behoefte aan vloeibaarheid en vrijheid dat ze hier nog een jaar blijven.

Gebogen meubels en architectuur (denk aan bogen, plafonds en ramen) helpen een ruimte zachter te maken, waardoor de ruimte uitnodigender wordt. Deze curven bieden visuele interesse en dimensie. Voor 2022 zien we gedurfde gebogen keuzes worden gemaakt: denk aan grotere meubelstukken in plaats van kandelaars, spiegels of vazen.

…maar maak plaats voor optimistisch oranje

Als het gaat om de overkoepelende interieurtrends die 2022 met zich meebrengt, is er een duidelijk thema van optimisme, hoop, herstel en heruitvinding. Tussen sociale onrust en de pandemie is er genoeg om iedereen naar beneden te slepen. Dus vreugde is doel nummer één.

Deze tint is een gebrand goudgeel/oranje dat het verhaal van een zomerse middag vertelt. Het is een verhaal van eenvoudige geneugten en zorgeloos leven, en het voegt instant warmte toe aan elke ruimte. Maar er zit zeker een lange levensduur in een diep bruinachtig palet, omdat het naadloos kan overgaan van zomers naar herfstig, waardoor je het hele jaar door een kleur krijgt die de zintuigen prikkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *